Ikänäköleikkaukset

Ikänäköäkin voi korjata

Ikänäöllä tarkoitetaan sitä, että silmän tarkennuskyky lähietäisyydelle huononee iän myötä eikä lukeminen enää onnistu omilla kaukolaseilla. Tavallisesti noin 43-45-vuotiaana tarvitaan lukulasit tai moniteholasit. Ikänäön korjaamiseksi taittovirheleikkauksen yhteydessä on useita vaihtoehtoja.

 

Linssileikkaus:

Linssileikkauksessa poistetaan silmän oma mykiö eli linssi, ja se korvataan uudella tekolinssillä. Linssileikkauksessa voidaan valita erilaisten tekolinssien laajasta valikoimasta sellainen linssi, jonka avulla saavutetaan halutun kaltainen näkökyky leikkauksen jälkeen.

Uutuus linssileikkauksessa on sen suorittaminen lasertekniikalla. Tässä tekniikassa silmäkirurgin käsityön korvaa suurelta osin tietokoneavusteisesti laserilla suoritettavat leikkausvaiheet. Tämä vähentää leikkauksen aikaista silmän rasitusta lisäten entisesti leikkauksen tarkkuutta ja turvallisuutta. Laseravusteisia linssikaihileikkauksia tehdään vain harvoissa, erityisen hyvin varustelluissa silmäsairaaloissa, kuten Turun Silmälaserissa.

Linssileikkauksen etuja laserleikkaukseen verrattuna ovat erimerkiksi, että ikänäköisellä henkilöllä saavutetaan hyvä lähi sekä kaukonäkö kumpaankin silmään eikä leikkauksen jälkeen myöskään tarvitse myöhemmin leikata harmaakaihta. Siksi asiakkaan iän ollessa ainakin yli viisikymmentä vuotta leikkausmenetelmäksi suositellaan lähtökohtaisesti linssileikkausta laserleikkauksen sijaan. Asiantuntijamme kertoo juuri sinulle parhaiten soveltuvan leikkausmenetelmän.

Laserleikkaus: Monovision

Monovisionissa leikataan toinen silmä normaalitaitteiseksi ”kaukosilmäksi” ja toinen sopivasti likinäköiseksi ”lukusilmäksi”. Lukusilmällä ei näe kauas hyvin. Tähän eriparisuuteen tottuu tavallisesti muutamassa viikossa, mutta se on toki yksilöllistä. Haittana monovisionista on syvyysnäön (stereonäön) puutteellisuus. Jos halutaan perusteellisesti ennen leikkausta testata monovisionin sopivuus, onnistuu se piilolaseilla, joiden vahvuus on valittu sopivasti siten, että se vastaa leikkauksen jälkeistä tilannetta.

 

Turun Silmälaserissa suoritamme niin laser-, kuin myös kaihi- ja linssileikkauksia.

Ikänäköleikkaukset