Silmätutkimukset

Turun Silmälaserissa ei tehdä pelkästään leikkauksia vaan suurin osa asiakkaistamme tulee tavanomaiseen tai laajaan silmälääkärin tekemään silmätarkastukseen. Meillä on hyvin kattavat mahdollisuudet silmätautien diagnostiikkaan ja seurantaan.

Silmätarkastukseen kuuluu silmälasien määritys ja näöntarkkuuden tutkiminen laseilla ja ilman, silmien etuosien mikroskooppitutkimus, silmänpaineen mittaus ja silmänpohjien tutkiminen tarvittaessa mustuaista laajentavia silmätippoja käyttäen.

Tämän perustutkimuksen lisäksi meillä on käytössä muun muassa seuraavat tutkimuslaitteet:
  • OCT-laite silmänpohjan kuvantamiseen. Laitteella tehdään läpileikkaus-viipalekuvia verkkokalvosta ja sillä voidaan tutkia mm. silmänpohjan ikärappeumaa (maculadegeneratio) sekä todeta silmänpainetaudin (glaucoman) aiheuttamat muutokset, mikä on tärkeää tämän sairauden  seurannassa. Tämä on eri asia kuin optikkoliikkeiden silmänpohjan kuvaus. Optikkoliikkeissä tehty silmänpohjakuvaus on toki seulontamielessä arvokasta eli sen perusteella voidaan potilas ohjata silmälääkärille varsinaiseen silmänpohjatutkimukseen, mikäli kuvassa todetaan jotain epäilyttävää.

  • Scheimpflug-kamera sarveiskalvon kuvantamiseen. Tällä laitteella saadaan selville sarveiskalvon poikkeavuudet. Esimerkkinä sarveiskalvon kartiorappeuman eli keratokonuksen diagnostiikka ja seuranta. Laite mittaa sarveiskalvon etupinnan muodon eli topografian lisäksi myös takapinnan muodon ja sarveiskalvon paksuuden eri kohdissa.

  • Wavefront- eli aaltorintama-analysaattori. Tällä saadaan selville silmän koko optisen systeemin eli sarveiskalvon ja mykiön aiheuttamat optiset vääristymät.

  • Silmän ultraäänitutkimukset. Ultraäänellä saadaan silmästä halkileikkauskuvat, jolla voidaan arvioida lähinnä silmämunan täyttävän lasiaisen sekä silmänpohjassa olevan verkkokalvon tilaa karkeasti. Käyttöä tällä tutkimuksella on lähinnä silloin, jos näkyvyys silmänpohjaan on huono esim. runsaan harmaakaihen vuoksi.

Avaa hinnasto »