Nina Nurminen, lähihoitaja

Vapauden tunne on uskomaton

Minulla oli todella heikko näkö, lasit olivat yli -7. Koska lasit olivat niin vahvat, ne myös maksoivat hirvittävän paljon, kun niitä hiottiin ohuiksi. Käytin kyllä piilolinssejäkin, sillä ne ei
vät pienentäneet maailmaa yhtä pahasti kuin silmälasit. Piilolinssit kuitenkin valuivat silmistä, eivätkä meinanneet pysyä paikoillaan.

Kun äiti sai pienen perinnön, hän kustansi leikkauksen minulle ja olen siitä ikuisesti kiitollinen. Elämä on muuttunut täydellisesti. Olen aloittanut uusia liikunnallisia harrastuksia ja olen pystynyt paremmin harrastamaan uintia, joka on aina ollut ykköslajini. Aiemmin vahvuuksilla varustetuissa uimalaseissa tuntui ikävä paine, nyt uiminen on ihanaa.

Leikkaus jännitti kovasti etukäteen. Valmistauduin siihen, etten ehkä pääsisi kokonaan eroon silmälaseista, sillä vahvuutta oli niin paljon. Olen pystynyt kuitenkin elämään ihan ilman laseja, mikä on ihmeellistä.

Aiemmin kolhin esimerkiksi autoa herkästi, kun en pystynyt arvioimaan etäisyyksiä vahvojen lasien takia. Tein myös pähkähulluja ohituksia, koska minusta näytti, että autot olivat kauempana kuin ne olivatkaan.

Nyt olen kannustanut kavereitanikin leikkaukseen. Olen sanonut heille, että ottakaa vaikka lainaa, sillä leikkaus kyllä maksaa itsensä hyvin nopeasti takaisin.

Näen paremmin kuin koskaan Olin käyttänyt silmälaseja 10-vuotiaasta. Lasketellessa ja uidessa ne olivat ikävästi tiellä, joten...

Lue lisää

Halusin parantaa elämänlaatua Urheilen paljon ja nyt leikkauksen jälkeen tietysti vielä entistäkin enemmän. Kilpailin rullaluistelussa ja...

Lue lisää

Vapauden tunne on uskomaton Minulla oli todella heikko näkö, lasit olivat yli -7. Koska lasit olivat...

Lue lisää