Janne Eklund, it-toimihenkilö

Halusin parantaa elämänlaatua

Urheilen paljon ja nyt leikkauksen jälkeen tietysti vielä entistäkin enemmän. Kilpailin rullaluistelussa ja harrastin kestävyysjuoksua. Eiväthän lasit näissä lajeissa ole samalla tavalla tiellä kuin esimerkiksi nyrkkeilyssä, mutta kyllä ne hankalilta tuntuivat

Minulla oli ollut lasit alle 10-vuotiaasta ja vahvuus oli jo yli -6, joten en nähnyt paljonkaan ilman laseja. Urheiluharrastuksiin liittyi paljon kilpamatkoja ja esimerkiksi saunomista oudoissa paikoissa. Oli kiusallista, kun ei nähnyt minkä oven takana on miesten sauna ja kuka istuu lauteilla vastapäätä.

Yritin jossain vaiheessa käyttää piilolinssejä, mutten tottunut niihin. Varsinkin keväisin siitepöly ärsytti silmiä tosi paljon.

En jännittänyt toimenpidettä, sillä tilastot puhuivat puolestaan. Mahdollisuus siihen, että joku voisi mennä pieleen, oli tosi pieni. Kaikki menikin tosi helposti, olin ihan ihmeissäni. Henkilökunta ja tilat olivat loistavia.

Ennakkoon jännitin vain omatoimisen hoidon sujumista eli miten muistan ottaa kaikki tipat, mutta kaikki meni hyvin.

Olin juuri kaksivuotiskontrollissa ja kaikki oli loistavasti. Olin unohtaa mennä koko kontrolliin, koska en enää muistanut, että olen ollutkaan leikkauksessa.

Niinkin pieni asia kuin aurinkolasien hankinta on ilahduttanut mieltä. Olen hankkinut leikkauksen jälkeen useammat aurinkolasit, koska ilman vahvuuksia niitä saa niin edullisesti. Nyt saan pelailla aurinkolaseilla ja vaihtaa laseja tyylin ja harrastusten mukaan. Elämä on nyt paljon mukavampaa.

Näen paremmin kuin koskaan Olin käyttänyt silmälaseja 10-vuotiaasta. Lasketellessa ja uidessa ne olivat ikävästi tiellä, joten...

Lue lisää

Halusin parantaa elämänlaatua Urheilen paljon ja nyt leikkauksen jälkeen tietysti vielä entistäkin enemmän. Kilpailin rullaluistelussa ja...

Lue lisää

Vapauden tunne on uskomaton Minulla oli todella heikko näkö, lasit olivat yli -7. Koska lasit olivat...

Lue lisää