Janne Eklund, it-tjänsteman

Jag ville förbättra livskvaliteten

Jag sportar mycket och nu efter operationen förstås ännu mer än tidigare. Jag har tävlat i rullskridskoåkning och också sysslat med långdistanslöpning. I de här grenarna är glasögonen ju inte lika mycket i vägen som till exempel i boxning, men de kändes nog besvärliga.

Jag har använt glasögon sedan 10-årsåldern och styrkan var redan över -6 så jag såg inte mycket utan dem. Idrotten förde med sig många tävlingsresor och till exempel bastubad på främmande ställen. Det var störande att inte se bakom vilken dörr herrbastun fanns och vem som satt på laven mitt emot.

I något skede försökte jag använda kontaktlinser men vande mig aldrig vid dem. Särskilt om vårarna blev ögonen mycket irriterade av pollen.

Jag spände mig inte inför ingreppet eftersom statistiken ju talar för sig. Risken för att någonting skulle gå på tok var väldigt liten. Och allt gick ju verkligen lätt, jag var alldeles häpen. Både personalen och lokalerna var ypperliga.

I förväg undrade jag lite över hur min egenvård skulle fungera, alltså hur jag skulle komma ihåg att ta alla droppar, men allt gick fint.

Jag var nyligen på tvåårskontroll och allt var jättebra. Jag tänkte glömma bort hela kontrollen för jag kom knappast mer ihåg att jag varit på en operation.

Också en så liten sak som att skaffa solglasögon har gjort mig glad. Efter operationen har jag skaffat flera par solglasögon, de är ju så förmånliga utan styrka. Nu kan jag fritt byta solglasögon enligt stil och sportgren. Livet är mycket trevligare nu.

Det är så underbart att vakna till en ny dag Jag fick glasögon först som 15-åring...

Read more

En otrolig känsla av frihet Jag hade verkligt dålig syn, glasögonen var över -7. Eftersom de...

Read more

Jag ville förbättra livskvaliteten Jag sportar mycket och nu efter operationen förstås ännu mer än tidigare....

Read more