Nina Nurminen, närvårdare

En otrolig känsla av frihet

Jag hade verkligt dålig syn, glasögonen var över -7. Eftersom de var så starka kostade de också rysligt mycket när de slipades tunna. Jag använde också kontaktlinser eftersom de inte förminskade världen lika mycket som glasögonen. Men kontaktlinserna gled ner från ögonen och ville inte hållas på plats.

När mamma fick ett litet arv bekostade hon min operation och det är jag evigt tacksam för. Livet förändrades fullständigt. Jag har börjat med nya motionsintressen på fritiden och simningen, som alltid varit min favoritgren, är trevligare nu. Tidigare måste jag använda simglasögon med styrka och de kändes tunga och besvärliga, nu är det underbart att simma.

Jag var väldigt spänd inför operationen. Jag förberedde mig på att jag kanske inte helt skulle slippa glasögonen eftersom de var så starka. Det känns underbart att jag nu kunnat leva helt utan glasögon.

Tidigare bucklade jag lätt till bilen när jag inte kunde bedöma avstånd på grund av mina starka glasögon. Jag gjorde också galna omkörningar – bilarna såg ut att vara längre borta än de var.

Nu har jag uppmuntrat också mina vänner att låta operera ögonen. Jag har till och med uppmanat dem att ta lån för operationen eftersom den nog snabbt betalar sig tillbaka.

Det är så underbart att vakna till en ny dag Jag fick glasögon först som 15-åring...

Read more

En otrolig känsla av frihet Jag hade verkligt dålig syn, glasögonen var över -7. Eftersom de...

Read more

Jag ville förbättra livskvaliteten Jag sportar mycket och nu efter operationen förstås ännu mer än tidigare....

Read more