Anne Harju, lärare

Det är så underbart att vakna till en ny dag

Jag fick glasögon först som 15-åring och vande mig aldrig vid dem. Styrkan var -5,5 så jag såg verkligen dåligt utan glasögon.

Mina lärarkolleger berättade om sina positiva erfarenheter av laseroperationer så via dem fick jag veta mycket. Också på webben hittade jag mycket information.

Slutligen fattade jag mitt beslut snabbt och hörde mig genast för om den första lediga tiden. Jag fick lätt en bra tid inbokad under höstlovet 2005. Betänketid hade jag några veckor. Visst funderade jag en hel del på förhand eftersom ögat ju är så viktigt och något man vill skydda. Trots att jag var van vid kontaktlinser ville jag inte att man skulle röra mina ögon.

Själva operationen var jag inte nervös för och den gjordes under två dagar efter varandra. Jag blev överraskad av att ingreppet gick så snabbt och inte gjorde det minsta ont. Jag såg genast bättre än med det öga som inte opererats.

Nu är det underbart att vakna på morgonen utan att behöva treva efter sina glasögon på nattduksbordet. På resor behöver man inte böka med kontaktlinserna och det är ingen fara om man somnar framför TV:n. Många små vardagliga saker är nu lättare, till exempel att ordna till håret.

Om jag hade vetat att allt går så här enkelt hade jag låtit operera ögonen redan tidigare.

Det är så underbart att vakna till en ny dag Jag fick glasögon först som 15-åring...

Read more

En otrolig känsla av frihet Jag hade verkligt dålig syn, glasögonen var över -7. Eftersom de...

Read more

Jag ville förbättra livskvaliteten Jag sportar mycket och nu efter operationen förstås ännu mer än tidigare....

Read more